עושים סדר: מותר להקליט שיחות ללא ידיעת אחרים?
- tytunovichlaw
- 25 בדצמ׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות

טיפ משפטי: מותר להקליט שיחות ללא ידיעת אחרים? כך החוק מגדיר את הגבול
האם הקלטת שיחה בסתר היא כלי לגיטימי לחשיפת האמת – או אולי מלכודת משפטית? בישראל, הנושא מעורר לא רק עניין, אלא גם מחלוקת. חוק האזנת סתר משרטט קווים ברורים: מתי הקלטה הופכת לחוקית ומתי היא פוסעת על הקו האדום.
החדשות הטובות: אם אתם משתתפים בשיחה – יש לכם אור ירוק להקליט. כן, גם אם הצד השני אינו מודע לכך. החוק מכיר בכך, שזכותכם לתעד את הדברים הנאמרים לכם. מדובר בכלי שיכול להיות שימושי במגוון מצבים, מהוכחות משפטיות ועד תיעוד הבטחות עסקיות.
אבל לא כל ההקלטות כשרות. אם הקלטתם שיחה, שאתם לא צד בה – למשל, חיברתם מכשיר האזנה לשיחה בין אנשים אחרים – נכנסתם לשטח אסור. זו האזנת סתר, עבירה פלילית שעונשה עד חמש שנות מאסר. ולא רק זה: היא יכולה גם לחשוף אתכם לתביעות אזרחיות יקרות.
ומה לגבי הקלטות חוקיות? הן יכולות לשמש כראיה בבית משפט, אבל חשוב להיזהר: אם תשתמשו בהקלטה למטרות כמו סחיטה או השפלה – אתם עלולים להסתבך גם כאן.
ובכל זאת, יש שאלה גדולה נוספת: האתיקה. האם ראוי להקליט מישהו בלי שהוא יודע? האם פעולה כזו לא פוגעת באמון? גם אם החוק לצדכם, עלולות להיות לכך השלכות חברתיות.
בקשר לכך, אנו מרגיעים את לקוחותינו ושואלים: אם האדם שהקלטתם ישקר, האם תחששו לחשוף את ההקלטה בגלל השלכות חברתיות? אנו מסבירים, כי הקלטה כזו נחשפת רק במקרה שבבית המשפט, הצד המוקלט משקר או מסרב לשתף פעולה.
לסיכום, מותר להקליט שיחות, שבהן אתם משתתפים, אבל חשוב לדעת את הגבולות ולהיות מודעים לסיכונים.
האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני ומשמש כמידע כללי בלבד. יש להתייעץ עם עורך-דין לפני קבלת החלטות משפטיות.